MULTIMEDIA PAVILJOEN

Dit ontwerp betreft een horeca-paviljoen voor de SS Rotterdam dat tevens kan worden gebruikt voor merchandising.

De locatie voor het paviljoen kent grote kwaliteiten: het panoramische uitzicht, de aanwezigheid van de rivier, de directe nabijheid van de SS Rotterdam en de oriëntatie op de zon. De plek is van een dusdanige de schaal en is zo ruim opgezet dat het paviljoen voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Het ontwerp van het paviljoen is zodanig opgevat dat het zich staande kan houden in deze wijdse omgeving en dat het als communicatiemiddel kan worden ingezet.

Het gevraagde programma is ondergebracht in een glazen doos die verzonken ligt in het maaiveld met verdiepte, windluwe terrassen. Vanuit deze glazen doos wordt er een vrij uitzicht geboden op de SS Rotterdam en over de beide oevers van de rivier. Het interieur volgt het principe van het panopticum, de horeca en de merchandising zijn op een logische manier georganiseerd rondom een betonnen kern. Brede zit- en statafels zijn langs de gevel geplaatst zodat er optimaal van het uitzicht kan worden geprofiteerd.

Op de glazen doos is een stalen luifel geplaatst dat tevens dienst doet als panoramadek met getrapte terrassen. Om de zichtbaarheid van het paviljoen te vergroten en om de locatie programmatisch te verrijken, is het panoramadek gehuld in een transparant multimediascherm dat voor verschillende evenementen kan worden gebruikt, zoals WK wedstrijden, nieuwjaarsshows, dansevenementen, filmaankondigingen, kunstuitingen, aktualiteiten en reclame.

Een nieuw icoon voor Rotterdam op een unieke plek!

PROJECTGEGEVENS

PROGRAMMA
horecagelegenheid

LOCATIE
Rotterdam

BRUTO VLOEROPPERVLAKTE
195 m2

STATUS
prijsvraag 2006

ONTWERP
studio RTM
(voorheen PLUS architecten:
Ewoud Netten en Bart Spee)

OPDRACHTGEVER
SS Rotterdam

INFO