UITBREIDING VAN EEN WONING IN NOORD-BRABANT

De aanbouw aan deze karakteristieke Brabantse woning is zodanig ontworpen dat het de authentieke woning in haar waarde laat.

Er is daarom bewust gekozen voor een andere materialisering en detaillering zodat de uitbreiding zich onderscheidt van de oorspronkelijke woning. In deze woning zijn de ambachtelijke materialen en details zichtbaar, zoals bakstenen gevels, houten kozijnen en een leistenen dak. Voor de aanbouw is daarom ook bewust gekozen voor ambachtelijke, natuurlijke materialen zoals houten geveldelen en een zinken dakrandafwerking en waterslag.
In de aanbouw zijn de ouderslaapkamer en badkamer ondergebracht. De vorm van het toegevoegde volume is bewust sober gehouden zodat het zich gemakkelijk voegt in de omgeving.

Voor het grote raam met uitzicht op de tuin is ervoor gekozen om zo min mogelijk details in het zicht te brengen. Om die reden is het kozijn weggewerkt achter de houten gevelbekleding.

De gevel is opgebouwd uit verduurzaamde hardhouten delen die na verloop van tijd een zilvergrijze gloed krijgen.

 

PROJECTGEGEVENS

Programma
wonen

Locatie
Noord-Brabant

Bruto vloeroppervlakte
180 m2
(10 m2 toegevoegd)

Status
opgeleverd, mei 2016

Ontwerp
studio RTM

Uitvoering
Van Borrenbergen Timmerwerken

Opdrachtgever
particulier

Fotografie
studio RTM

INFO