ASSURANTIEKANTOOR DIRVEN

In het bestaande kantoorpand van assurantiekantoor Dirven is een geheel nieuwe kantoorinrichting met maatwerk meubelen ontworpen. De inrichting wordt georganiseerd door grote bloembaktafels die in een open opstelling verspreid zijn over het vrije vloerveld.
Doordat de bestaande binnenwanden zijn vervallen ontstaat er één open ruimte, waardoor het kantoor ruimtelijk groter lijkt.

De houten meubelen zijn gemaakt van kruislaaghout, een product dat oorspronkelijk is bedoeld als massief houten bouwsysteem. Een systeem waarmee gemakkelijk grote overspanningen kunnen worden gemaakt. Ideaal voor lange bureaus zonder tussenpoten. De meubelen zijn met een CNC-machine geprefabriceerd en worden als een bouwpakket in elkaar gezet. De zichtbare, eerlijke houtverbindingen laten de eenvoud van het montagesysteem zien. Aansluitend op het robuuste en materiaal-echte karakter van de houten meubelen is gekozen voor een grove antraciet gietvloer met steenstructuur. De maat van de hanglampen sluit aan op de maat van de houten bureau’s.

De entreezone waarin zich het secretariaat bevindt, wordt begrensd door transparante glazen wanden. Hierdoor wordt de ruimte visueel bij de kantoorruimte getrokken maar fysiek gescheiden. Tevens wordt de kantoorruimte vergroot en ontstaan er zichtrelaties tussen alle werkplekken. In de glazen wanden zijn steenfineer deuren toegepast.

PROJECTGEGEVENS

Programma
kantoren

Locatie
Prinsenbeek

Bruto vloeroppervlakte
220 m2

Status
opgeleverd: december 2009

Ontwerp
studio RTM
(voorheen PLUS architecten:
Ewoud Netten en Bart Spee)

Opdrachtgever
assurantiekantoor Dirven

Fotografie
Rob ’t Hart

INFO