RIALTO FILMCAFÉ

De wens van filmtheater RIALTO om een breder en exclusiever assortiment aan te bieden resulteerde in een vernieuwing en modernisering van de bar.

Wegens toenemende bezoekersaantallen en een meer gedifferentieerd publiek van het filmtheater ontstond de behoefte om exclusieve bieren en wijnen aan te bieden en een wisselend assortiment van dranken mogelijk te maken. Deze behoefte was aanleiding om de wijze van koelen en schenken van de dranken te moderniseren. Voor de bieren betekent dit meerdere tappunten en een modernere koeltechniek.
De wijnen worden gepresenteerd en geconditioneerd in speciale wijnvitrines. De sterke danken worden gepresenteerd op lichttribunes, de frisdranken in verlichte koelvitrines. Deze veranderende techniek was tevens aanleiding om de logistiek en ergonomie van de totale bar te verbeteren. Door de gekozen maatsystematiek is de bar ook voorbereid op eventuele aanpassingen in de toekomst.
Om op verschillende thema’s en dag- en avondlicht te kunnen inspelen, is er zowel in de achter- als voorbar LED-verlichting aangebracht die van kleur en intensiteit kan veranderen.

PROJECTGEGEVENS

Programma
filmcafé

Locatie
Amsterdam

Status
opgeleverd: 2014

Ontwerp
studio RTM
Ewoud Netten en
Nanne Verbruggen

Opdrachtgever
filmtheater Rialto

Fotografie
studio RTM

INFO