TINY REVOLVER HOUSE – ONTWERP VOOR EEN TINY HOUSE IN ALMERE

Inzending voor de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’

Architectuur Lokaal, een onafhankelijke, ideële stichting op het gebied van cultuur- en architectuurbeleid, heeft op verzoek van de gemeente Almere een prijsvraag georganiseerd voor het ontwerp van een Tiny House. Een Tiny House is een ander soort woning dan gebruikelijk omdat het uitgaat van een minimum aantal m2. De uitdaging van dit ontwerp is op een zo minimaal mogelijk oppervlakte een zo bijzonder mogelijke woning te realiseren.

Tiny Revolver House is een cilindervormige woning voor maximaal twee personen, bestaande uit twee delen: een vast deel en een roterend deel. Het roterende deel wordt gevormd door een kamer die in drie verschillende standen drie verschillende functies kan aannemen; de functie van een eet- en werkruimte, die van een loungeruimte en die van een slaapkamer.
In het vaste deel van de woning bevinden zich de keuken en de badkamer, bestaande uit een toilet, een douche en een wastafel. Dit maakt de aansluiting op de riolering en het electriciteitsnet gemakkelijk. De functies van eten, werken, relaxen en slapen vloeien letterlijk in elkaar over.
Tiny Revolver House is ontworpen voor de komende BouwExpo in Almere en zal worden gerealiseerd in 2018.

PROJECTGEGEVENS

Programma
wonen

Locatie
Almere

Bruto vloeroppervlakte
26 m2

Status
prijswinnaar

Ontwerp
studio RTM

Adviseurs
n.v.t.

Opdrachtgever
gemeente Almere

Fotografie
studio RTM

 

INFO