Filmzaal Oxville Cinema geopend

In opdracht van Oxville Cinema heeft studio RTM het ontwerp gemaakt voor een tijdelijke filmzaal in het cultuurhuis de Vlugt in Amsterdam Nieuw-West, genaamd Cinema De Vlugt.
Wethouder Meliani heeft de opening verzorgd met een geëngageerde speech. De zaal werd ingewijd met de indrukwekkende en gevoelige film El Houb, die de coming-out van een homoseksuele man in de Nederlands-Marokkaanse homogemeenschap bespreekbaar maakt.

De filmzaal is geheel in rood uitgevoerd om een authentieke theatersfeer te creëren. De entree van het gebouw met het filmcafé is qua kleur en sfeer een afgeleide van de filmzaal zodat je geleidelijk vanuit de stad in een andere wereld terecht komt.
Om de filmervaring zo optimaal mogelijk te maken is veel aandacht besteed aan het comfort van de zaal; geluidsinstallatie en akoestiek, goede zichtlijnen en prettige stoelen met veel beenruimte.

In Cinema De Vlugt geniet de bezoeker dagelijks van een actueel filmaanbod op maat, van blockbusters tot eigenzinnige internationale cinema.

Tijdelijke filmzaal in het cultuurhuis de Vlugt in Amsterdam Nieuw-West, genaamd Cinema De Vlugt.